מעוררות השראה – דיאנה רחמני

"אוכל עבורי הוא בית, הוא חיבור, הוא אהבה, הוא געגוע "

היא מביאה איתה הרבה יותר מאוכל.

היא מביאה, אהבה עמוקה לארץ ישראל.

היא מביאה חיבור, תקווה ותחושה של יחד בסדנאות האוכל שלה.

יש לה סיפור חיים מרתק, מרגש, 

סיפור על ילדה שהייעוד מצא אותה בגיל 12.

היא עברה מסע, אמיתי, מטהרן לנתניה, מילדה שבישלה לבדה לכל המשפחה,

לאישה עוצמתית שמבשלת אהבה וקסם.

קרדיט לתמונה : אבישי מילשטיין.

לייצר קסם דרך האוכל...

היא אם לחמישה ילדים, וסבתא לחמישה נכדים, כבר בגיל צעיר היא ידעה לייצר קסם דרך האוכל.

"בילדותי באיראן הייתי מתבוננת על אמי במטבח, מבשלת ומכינה את האוכל הפרסי.

בגיל 13, היא נאלצה לעבור ניתוח ובאופן טבעי, התפקידים  של הבישול והאפייה עברו אלי. 

מצאתי את עצמי, מאכילה את המשפחה ומתאהבת  בכל רגע במטבח."

למאסטר שף הגיעה, לאחר שהשתתפה בתוכנית בישול אחרת.

"בהתחלה כשפנו אלי, חששתי, אבל המשפחה עודדה ותמכה, שמחתי, להביא איתי את האוכל הפרסי,

רציתי  שאנשים ייחשפו אליו כי זה אוכל עשיר ובריא, מלא בירק ועם מעט שמן.

אוכל הממלא את הבית  בטעמים וריחות, הל, זעפרן  אשר יכולים לשגע את חוש הטעם.

כבר במאסטר שף חלמתי לפתוח את ביתי ולהעביר סדנאות אוכל פרסי."

אני מודה בכל בוקר על הזכות לחיות בישראל.

כיום, בסדנאות, היא מספרת את סיפור עליתה מאיראן,

הדרך המטלטלת שעברו היא ומשפחתה יכולה להוות השראה לסרט או ספר.

דרך מלאה בתלאות וקשיים שבסופה הגיעה ארצה. 

מסע עוצמתי אשר גרם לה להודות בכל יום על הזכות לחיות בישראל.

"עד היום, 37 שנים אחרי שעלינו, אני עדיין מסתובבת ברחוב לפעמים, 

ומתמלאת בתחושת הודיה עמוקה על כך שאני כאן, בארץ הזו."

 

חוויתי סדנה עם דיאנה, דמעתי כשסיפרה על מסעה, התרגשתי יחד איתה

ובעיקר התאהבתי בריחות והטעמים שעלו מהסירים שרקחה.

 

"התחלתי להעביר הרצאות על הדרך הקשה שעברתי בכדי להגיע לארץ 

ולאט לאט ההזמנות הגיעו מכל מקום.

אני מאושרת שמגיעים אלי מכל קצוות הארץ

בכדי להיות איתי ולהכין את המטעמים מהמטבח הפרסי ❤

אני חושבת שאם נשאיר את החלומות שלנו בגדר חלום בלבד

אף פעם לא נדע האם נצליח או לא .

אני מרגישה ברת מזל ושמחה שאני כאן בישראל ומגשימה חלום אחר חלום,

אני יודעת שאם עברתי מה שעברתי בכדי לחיות כאן , אני יכולה להגשים הכל.

אני מאחלת לכולנו שכמו סביב השולחן, נהיה עם מלוכד

ונזכור להודות על הארץ היפה בה אני חיים"

המתכונים של דיאנה לשולחן החג .

דיאנה, חלקה איתנו שני מתכונים לחג המתקרב :

מתכון לאורז פרסי עם תחתית תפוח אדמה בצורת עוגה :

מצרכים :
4 כוסות אורז בסמתי
ליטר וחצי מים
2 תפוח אדמה קלוף
חצי כוס שמן
3 כפות מלח גס
קורט כורכום

אופן הכנה :
שוטפים את האורז ומכסים את האורז עם מים רותחים ומפזרים את המלח עליו ושמים בצד לפחות לשעה.

מרתיחים מים .
מסננים את האורז מהמים ושמים על הגז ומוסיפים מים רותחים עליו

מבשלים כמו פסטה אל דנטה (חצי בישול ) כ7 דקות .
מסננים במסננת .
שמים חצי מהכמות השמן בסיר ומוסיפים מעט כורכום

ושופכים מעל השמן וכורכום כוס מים מהברז (כוס שתיה קרה חד פעמי ).

מסדרים את התפוח אדמה בתחתית הסיר ולאחר מכן שופכים את האורז בזהירות מעל התפוח אדמה .

5 דקות על אש גבוהה ושייצא אדים שופכים את השמן הנותר

מעל האורז ומכסים את המכסה עם מגבת ושמים כל אש נמוכה כ30 דקות.

בתאבון ❤

שולה זארד (פודינג אורז עם זעפרן )  קינוח פרסי

הקינוח הזה מבחינתי הוא  זיכרון ילדות.


שכנינו המוסלמים נהגו להכין אותו בחגים,  או כשנדר שלהם התגשם.

הם היו מכינים ומכבדים אותנו ואת

כל השכנים בקערה מלאה ממנו. הריח של הזעפרן ומי ורדים היה

מתפשט בכל השכונה.


האמת נדרש לי המון זמן והרבה נסיונות עד שהגעתי למרקם העשיר ומדוייק שאותו זכרתי מילדותי .


באירן היו מקשטים את השולה זאר בשמות הנביא שלהם ואני תמיד מקשטת עם מגן דוד .


מתכון :


כוס אורז עגול
כ10 כוסות מים רותחים
כוס סוכר (המתיקות תלוי בכם )
100 גרם חמאה/מחמאה (אני תמיד מכינה עם מחמאה מטעמי כשרות ).
כפית זעפרן מהולה רבע כוס מים רותחים .
1/4 כוס מי ורדים
פיסטוקים קלויים לקישוט
קינמון לקישוט

אופן הכנה :

שוטפים את האורז ומוסיפים 6 כוסות מים רותחים ומבשלים כ10 דקות תוך כדי עירבוב מידי פעם .


מוסיפים את הסוכר ומערבבים ומוסיפים עוד מים עד שאורז מתפרק ומתקבל מרקם של דייסה.


מוסיפים את החמאה /מחמאה ואת הזעפרן ומי ורדים וכל הזמן מערבבים עד שחמאה /מחמאה נמס בתוך הסיר .


שופכחם לתבנית ו מקררים ומקשטים עם פיסטוקים וקינמון

לעוד מתכונים נפלאים  – דיאנה רחמני.

כתוב/כתבי תגובה